četrtek, 10. januar 2008

Spyro Gyra

No lepo, tu so prvi komentarji, ti povzročijo zadovoljstvo in sprožijo nove objave, te pa spet nove komentarje... - hvala vsem, ki ste si vzeli čas in za trenutek vstopili v svet KombiNacije.
Sicer sem že en čas v obdobju nekega čudnega čutenja, pa sem tudi za pisanje dokaj nerazpoložen. Dobre novoletne odločitve se še niso prijele v tej meri, da bi naredile kakšno spremembo na bolje, ampak saj je šele par dni. No, posrano ljubljansko vreme je eden glavnih krivcev, ena redkih stvari, ki me tudi v takih trenutkih ponese na lepše pa je seveda glasba.

Te dni tako med drugim poslušam najnovejši album skupine Spyro Gyra "Good To Go-Go". Zasedba kljub menjavi bobnarja (v razmeroma kratkem času se je na tem mestu zamenjalo že nekaj sicer izvrstnih grooverjev) ostaja zvesta svojemu zvoku, Bonny B pa s svojimi za tipičen jazz dokaj pre-udarnimi ritmi ohranja prepoznaven groove Spyro Gyre, ki je nezatežen, poskočen in vseskozi zelo kontemporalen (kdor pozna glasbo skupine se bo verjetno nasmehnil ob izrazu "porno jazz", s katerim v našem krogu označimo njihov stil). Produkcija je spet primerno odlična. Posebnost so vokali pri nekaj pesmih, sicer pa je na albumu 12 pesmi, za katere bi lahko rekel, da razen novega bobnarja ne ponudijo veliko novega, a je za vse ljubitelje glasbe skupine to povsem dovolj. Sam skupino spremljam že nekaj let, imam nekaj njihovih albumov, doživel pa sem jih tudi že v živo in sicer v Nemčiji pred dvema letoma. Odkril sem jih preko Jayevega gostovanja pri nekdaj moji najljubši skupini Dream Theater, ki jim je posnel nekaj izjemnih sax solotov. Kot zanimivost naj dodam, da je moja prva resna priredba za vokalno zasedbo bila pesem prav te skupine, šlo je za obdelavo pesmi Feelin' Fine z albuma In Modern Times, premierno pa je bila predstavljena s predskupino na koncertu Naturally 7 v Slovenskih Konjicah leta 2006.

Za predstavitev skupine sem izbral venček tipičnih; če pozorno spremljate boste sicer že pri najavi ugotovili, da igrajo na playback, ampak tudi playback je moral nekdo posnet. ;) Pa prijetno poslušanje!



Spletna stran skupine Spyro Gyra

4 komentarji:

tejnula pravi ...

hajlo buba!

ja, mislim, da je že sašo povedal skoraj vse... super bo brat tvoje umotvore, od KombiNacije naprej in nazaj :D about time!!
p.s. očitno sma včeraj oba šla zelo 'zgodaj' spat ;)

tejnula pravi ...

p.p.s. ja, Feelin' Fine še vedno spada med moje najljubše pesmi, prav zarad tistga koncerta.. pa mislim, da se boma mogla zment za kak empe3.. me like what im hearing :D

Matej Virtič pravi ...

and me like what i'm reading..
ce se ti ne bo dalo iz sobe se lahk pa tud preko msn-ja kej slisiva ;D

tejnula pravi ...

ja lej, če sm pa v dnevni poleg tebe me pa ignoriraš ... grem pa 'spat' se pa takoj oglašaš ... mislim, zdej se pa že odloč ... :D